NABATI RICHEESE KEMBALI MERAIH TOP BRAND AWARDRicheese Wafers Nabati Cheese yang merupakan salah satu yang paling baik di PT. Sari Nabati Indonesia Sup mendapatkan semula Top Brand Award 2016 dalam kategori Wafer Keju. Anugerah Anugerah Jenama Terbaik 2016 anjuran Majalah Marketing sempena Frontier Consulting Group, dan dibahagikan kepada dua fasa. Fasa pertama telah diadakan pada 5 - 7 Februari, manakala fasa kedua telah diadakan pada 16 Julai di Hotel Mulia Senayan, Jakarta. Majlis itu turut dihadiri oleh Puan Marie Elka Pangestu, Menteri Pelancongan dan Ekonomi Kreatif Republik Indonesia.

Anugerah Jenama Top merupakan anugerah yang diberikan kepada jenama yang mencapai TOP. Anugerah itu diberikan berdasarkan penilaian keputusan yang diperolehi daripada kajian kebangsaan di bawah penyelenggaraan Frontier Consulting Group. Dengan peningkatan jumlah kategori dimasukkan, kajian Frontier Consulting Group dibahagikan kepada tiga fasa dalam setahun dan kajian omnibus Top Ukur Jenama kerana ia melibatkan jumlah terbesar responden yang sangat besar setiap tahun. Sehingga akhir tahun 2013, kajian Top Brand melibatkan lebih daripada 12,500 responden di lapan bandar-bandar utama dan direkodkan hampir 500 kategori produk dan menjana lebih daripada 1000 jenama menerima gelaran TOP.

Anugerah Jenama Terbaik diberikan kepada jenama dalam beberapa kategori produk yang memenuhi dua kriteria, iaitu:

1. jenama yang diperuntukkan adalah minimum Indeks Jenama Top sebanyak 10%, DAN

2. Jenama yang menurut hasil tinjauan di tiga kedudukan teratas dalam kategori produknya.

Kedua-dua kriteria ini mesti dipenuhi oleh jenama yang dia berhak gelaran Top Jenama. Dengan dua kriteria ini, maka dalam kategori produk 1 ia adalah mungkin terdapat lebih daripada satu jenama, maksimum 3 jenama, yang memenangi gelaran Top Jenama.

Sudah tentu, terdapat ganjaran lain untuk kerja-kerja keras nabati Super pasukan serta kesetiaan pengguna.

No comments:

Post a Comment

Followers

Pages